Kosten en vergoedingen

Vergoede zorg

Psychologische en psychotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket (m.u.v. het verplichte eigen risico). Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist nodig.

In mijn praktijk heb ik op dit moment geen contracten met de verzekeraars afgesloten. De factuur wordt rechtstreeks naar je toegestuurd om deze vervolgens bij de eigen zorgverzekeraar te declareren.

Afhankelijk van de jouw zorgverzekeraar/polis, wordt de behandeling volledig dan wel gedeeltelijk vergoed. Een restitutiepolis geeft volledige vergoeding van de therapie en tevens keuzevrijheid van behandelaar. Een naturapolis geeft meestal recht op een gedeeltelijke vergoeding, variërend van 60 tot 80 procent. Het is raadzaam om dit vooraf na te vragen bij de zorgverzekeraar.
Mochten er nog meer vragen zijn over de vergoeding, bel me dan gerust.

De tarieven die in rekening worden gebracht zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit . U kunt ze terugvinden op de website van het zorgprestatiemodel.

https://www.zorgprestatiemodel.nl/

 

2024

Ik heb vanaf 1 januari 2024 contracten afgesloten met de volgende zorgconcerns:

DSW: DSW, Stad Holland en InTwente

Menzis: Menzis en Anderzorg en bijbehorende labels

ASR: ASR en Ditzo

Caresq: Aevitae (EuCare)

 

Vanaf 1 juli 2024 tevens met het Zilveren Kruis concern:

- FBTO, Interpolis, De Friesland en Zilveren Kruis

 

Bij deze zorgverzekeraars declareer ik rechtstreeks aan de zorgverzekeraar en wordt m.u.v. uw eigen risico de gehele behandeling vergoed.

Bij de andere zorgverzekeraars heb ik geen contract en bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de factuur. 

 

Onvergoede zorg

Behandelsessies zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar/verwijzer zijn uiteraard ook mogelijk. Tariefbepaling is dan in overleg. In sommige situaties zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.

 

No show

Een afspraak afzeggen of verzetten kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Daarna wordt het no show tarief ad € 75,00 in rekening gebracht.

Maak jouw eigen website met JouwWeb